Indijske leteće lisice slike i činjenice

Indijska leteća lisicaIndijska leteća lisica ( Pteropus giganteus ) izgleda poput slatke male crvene lisice s krilima. Zapravo, oduzmite im kožnata krila i činjenicu da spavaju obješeni naopako i moglo bi se zaboraviti da je indijska leteća lisica doista šišmiš. Njihove nježne, šiljaste uši, dugi, tanki nos, bujni crveni kaput i duševne crne oči imaju prepoznatljivu privlačnost koja lako podsjeća na lisicu po kojoj su dobili ime. Velika je veličina, u odnosu na šišmiše, također pomaže oblikovati značajke koje ga čine izgledom sličnijim lisicama. Indijska leteća lisica ima široki raspon krila do 130 cm (51,2 inča) od vrha do vrha i može težiti čak 2 kilograma.

Indijska leteća lisica porijeklom je iz južnoazijskog kontinenta, najviše u zemljama Bangladeša, Kine, Mjanmara, Nepala, Butana, Maldiva, Šri Lanke, Pakistana i, naravno, Indije. Iako se njihov broj smanjuje, još uvijek su česta vrsta u svojim izvornim staništima.

Indijska leteća lisica svoj život provodi u kolonijama koje broje stotine, pa čak i tisuće. Preferiraju mjesta u blizini otvorenih polja, izvora vode ili tamo gdje ima raznolikog cvijeća. Ta područja pružaju najbolje izvore svog glavnog izvora hrane, a to su voće i bobice. Veličine kolonija neprestano variraju ovisno o sezoni. Veće su tijekom kišnih sezona koje prisiljavaju šišmiše da ih ne šire u potrazi za hranom, a manje tijekom vrućih, suhih ljetnih mjeseci. Indijska leteća lisica ima pet mjeseci trudnoće i provodi dodatnih pet do osam mjeseci s majkom. Zreli su u dobi od dvije godine kada postane punoljetni član kolonije.

Indijska leteća lisica nema puno prirodnih neprijatelja u divljini. Čovjek je njegova najveća neprijateljica. Član je obitelji voćnih šišmiša i često se smatra štetnikom ili gamadma u njihovoj rodnoj zemlji zbog njihovog širokog broja i zbog toga što je krčenje šuma natjeralo leteće sisavce na urbanija područja za noćenje. Indijska leteća lisica također se lovi u zemljama poput Pakistana zbog masnoće, za koju se smatra da ima ljekovite osobine.

Unatoč svojoj velikoj veličini i činjenici da ih narodna predaja šišmiša nastoji učiniti zastrašujućim stvorenjima, indijska leteća lisica nije ni najmanje opasna. Ne hrane se ljudi i radije ih se kloni. Međutim, mogu nanijeti velika razaranja voćnjacima i vinogradima.

Slika indijske leteće lisice, autor Fritz Geller-Grimm, licencirano pod Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generička licenca .

Ključne riječi: noćni





Koji ih zoološki vrtovi imaju?
Zoološki vrt u Minnesoti (Sjedinjene Države) i Zoološki park Saint Louis (Ujedinjene države)

Indijska leteća lisica navedena je kao najmanje zabrinuta (LR / lc), s najmanjim rizikom. Ne ispunjava uvjete za rizičniju kategoriju. Rasprostranjeni i bogati svojti uključeni su u ovu kategoriju na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta

Imena za indijsku leteću lisicu
Indijska skupina letećih lisica naziva se 'jato'.
Zemlje
Kina , Indija , Maldivi , Nepal , Pakistan i Šri Lanka
Neke činjenice o
Indijska leteća lisica

Težina odraslih : 1,175 kg (2,585 lbs)

Maksimalna dugovječnost : 40 godina



Ženska zrelost: 365 dana

Zrelost muškarca: 365 dana

Gestacija: 145 dana



Odvikavanje: 120 dana

Veličina legla: 1

Interval između legla: 365 dana



Težina pri rođenju : 0,045 kg (0,099 lbs)

Bazalna brzina metabolizma: 2 W

Tjelesna masa: 0,562 kg (1,2364 lbs)

Temperatura: 36,85 ° C (98,33 ° F)

Izvor: Starost , licencirano pod DC

Više životinja koje počinju s I